Jaderná elektrárna Dukovany s 98″ dotykovým displejem

Jaderná elektrárna Dukovany s 98″ dotykovým displejem

Jaderná elektrárna Dukovany modernizuje své vybavení a přináší inovativní změny do svých velínů. V rámci těchto úprav byl připraven projekt, který představuje možnost nahradit několik složených displejů bez dotyku jedním velkoformátovým dotykovým displejem.

Toto inovativní řešení jsme instalovali v Trenažéru blokové dozorny (Cvičném velínu) jako ukázkové řešení velkoformátového LCD s dotykem. Pro tuto modernizaci byl vyvinut a nainstalován pevný rám, který obsahuje 4K 98″ monitor Philips 98BDL4550D/00 s IR dotykovým rámem. Celý rám má rozměry 2800×1400 mm a je pevně pospojován z hliníkových profilů. Uvnitř rámu je umístěno kalené bezpečnostní sklo, které chrání displej. Samotný displej disponuje rozlišením 2160 x 3840 px, jasem 500 cd/m2 a garantovaným provozem 24/7. S jeho celokovovým tělem a váhou 90,6 kg je zajištěna pevnost a stabilita. Na povrchu skla je připevněn IR dotykový rám, který umožňuje ovládání dotykových funkcí na displeji.

Displej je propojen s velínem, kde je zobrazováno množství důležitých informací pro personál Cvičného velína elektrárny. Díky velkému formátu displeje je zajištěno, že tyto informace jsou dobře viditelné a snadno čitelné. Celý rám je také otočný o více než 90°, což umožňuje nastavit optimální úhel pro pohodlné čtení a prohlížení z jakéhokoli místa ve velínu. Manipulace s rámem a displejem je navíc velmi jednoduchá, i přes jeho celkovou váhu přesahující 200 kg. Pro snadné používání je rám možné ukotvit proti pohybu, čímž se zajistí jeho stabilita v pracovní poloze.

Toto inovativní řešení zobrazování velké plochy nabízí mnoho výhod pro personál Jaderné elektrárny Dukovany. Kromě zlepšené přehlednosti a čitelnosti informací přináší také úsporu místa. Jsme rádi, že jsme přijali tuto výzvu a vyvinuli inovativní řešení pro zobrazení velké plochy. Vzhledem k jeho úspěchu je velmi pravděpodobné, že se tento projekt brzy stane standardem ve všech čtyřech blocích Jaderné elektrárny Dukovany.

Newsletter
close slider