Digitalizace expozice Škoda Auto v německém „automobilovém městě“ (Autostadt, Wolfsburg)

Digitalizace expozice Škoda Auto v německém „automobilovém městě“ (Autostadt, Wolfsburg)

Pavilon Škoda Auto najdete v budově českého architekta Bořka Šípka. Přestože budova zvenčí zůstává stejná, uvnitř pavilonu najdou návštěvníci řadu novinek.

„Pavilon Škoda Auto provozujeme od jeho založení se zaměřením na rodiny s dětmi i na individuální fanoušky. Snažíme se je nadchnout nejen bohatou a pestrou historií jedné z nejstarších automobilových značek na světě, ale i současnou nabídkou,“ říká Andrea Frydlová, vedoucí Škoda Muzea, které se na chodu pavilonu podílí. „Mezi rodinami i školními výpravami patřil pavilon značky Škoda už v minulosti k nejoblíbenějším, a na to chceme novou expozicí navázat,“ doplňuje Simona Tomanová, z oddělení marketingu Škoda Auto.

Cílem naší spolupráce se Škoda Auto bylo do expozice zařadit interaktivní prvky, aby si návštěvníci vše maximálně užili. A to i včetně dětí. V UGO! jsme se postarali jak o hardware (obrazovky, LED, počítače atd.), tak i o software (vytvoření různých microsites nebo interaktivních her) s tím, že běží na vzdálené správě digital signage pro kiosky. Veškeré zařízení je autonomní, tedy samo se spouští i zapíná v rámci provozní doby a je také připraveno na potenciální výpadky elektřiny. Vše vzdáleně monitorujeme i řídíme, osobní servis je v dnešní době často zbytečný (a přes vzdálenost Praha-Wolfsburg i zbytečně nákladný). Veškerý materiál splňuje nejvyšší certifikaci hořlavosti S1.

O jaké digitální zážitky z naší dílny se tedy jedná?

  • Info-panely u jednotlivých modelů vysvětlují každičký detail, který by k danému modelu mohl napadnout.
  • Na cyklistických trenažerech lze soutěžit proti počítači či jiné osobě, nebo zkusit, kdo za 60 sekund vyrobí šlapáním do pedálů rotopedu více energie pro nabití elektrického vozu Enyaq.
  • Digitální stolní hokej umožní střetnout se s kamarádem nebo potomkem i bez nazutí bruslí nebo uchopení hokejky.
  • Prostorové tzv. „ambient light“ osvětlení je přesně v linii s různými barvovými odstíny interiéru vozů Škoda a můžete si mezi těmito barvami přepínat.
  • Možnost vyzkoušet si operační systém Škoda Connect, který najdete v palubním počítači všech vozů Škoda.

Co je to Autostadt?

Autostadt je park s automobilovou tématikou, který byl v německém Wolfsburgu otevřen ku příležitosti výstavy EXPO 2000 (ta se konala v Hannoveru). Rozkládá se na ploše 28 hektarů a návštěvníci tu mohou vstřebávat zážitky související s automobily koncernu Volkswagen. Cílem parku je ukázat návštěvníkům a fanouškům nejen samotné vozy, ale také představit historii značek a jejich aktuální filozofii a strategii. Pavilony jednotlivých značek leží v samotném srdci parku, jde o pavilony Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche a Volkswagen Užitkové vozy. Park nabízí aktivity pro celou rodinu, návštěvníci mohou absolvovat i prohlídku továrny Volkswagen. Autostadt nabízí také možnost zaparkovat zde a přenocovat ve vlastním karavanu či jiném obytném vozidle. Vybrané značky z koncernu VW rovněž v Autostadtu nabízí zákazníkům možnost převzít zde svůj nový vůz. Díky tomu je to zároveň největší zákaznické centrum svého druhu na světě, zákazníci tu převzali již přes tři miliony aut.

Newsletter
close slider